Välkommen till en broderi-work-shop i Stenkyrka!

Sy en marsma med yllebroderi

Inställt/Uppskjutet till sensommaren.

18 juni – 20 juni 2021 i den vackra prästgården i Stenkyrka på norra Gotland.

Ta chansen att ge dig själv lite egen tid. Tillsammans skapar vi en kreativ och inspirerande gemenskap samtidigt som du kommer att få kunskap och praktisk hjälp. Förutom ett stort rum i prästgården att breda ut oss i kommer vi att ha möjlighet att sitta ute i den parkliknande trädgården.

’Under workshopen kommer vi ägna oss åt lustfyllt skapande och fritt yllebroderi av en praktisk och användbar marsma. En marsma är en praktisk sypåse med plats för det viktigaste. Den håller ordning på nålarna, saxen, trådarna och annat nödvändigt. Namnet sägs ha samiskt ursprung och betyder pung eller påse.

Under workshopen kommer du att få ett mönster till en marsma och dessutom en genomgång av hur man överför sitt skapade motiv till tyget. Vi visar även några användbara grundstygn och applikationsmetoder för yllebroderi. Det finns även ett steg-för-steg-kompendium med stygn- och sömnadsbeskrivning. Under dagarna hinner du brodera och dekorera din marsma så att du vid tredje dagens slut ska kunna ha ett färdigt resultat. Inga förkunskaper krävs men viss sy-vana underlättar.

Soppluncher och två dagliga kafferaster ingår i priset.

Vi kommer att vara två ledare:
Eva Rosander, medlem i föreningen Skapande Broderi Stockholm samt Broderiakademin Gotland. Utbildad i Fritt broderi vid Handarbetets vänner samt kurs i yllebroderi vid Sätergläntan. Instagram: evrostygn. Sommarboende i Martebo.

Marie Åsheim Jakobsson, gått kurs i skånskt yllebroderi för Ally Nilsson i Kivik 2009 och Christina Pehrsson i Legeved utanför Kristianstad 2011. Östra kusten i Skåne är sedan 1700-talet yllebroderiland och gårdarna bär många skatter av broderier. Medlem i Hemslöjden Gotland. Boende i Stenkyrka.

Anmäl dig till marie.asheim@gmail.com senast 6 juni 2021. Max tolv deltagare. Kostnad för tre dagar inkl lunch och fika är 1700 kr. Vi börjar kl. 9 och slutar kl. 16. Tel Marie: 073-956 80 26.

På plats kommer det att finnas ett litet urval tyger och trådar till salu, allt till självkostnadspris. Ett kit bestående av kläde/vadmal, fodertyg, ett urval ylletrådar, band och nålar kommer att kosta 200 kr. Betalas kontant eller genom swish till:
Bolaget Lustkustens utveckling, BG 149-4335, eller Swish 123-009 76 83

Om du har eget material ska du ta med dig:
• Kläde eller tunn vadmal, ca 60×30 cm eller 50×50
• Bomullstyg till foder 70×35 cm eller 50×50
• Band eller snedslå 100 cm långt och minst 2 cm brett
• Snodd eller band till stängning 40 cm
• Ullgarner och ev småbitar av kläde eller tunn vadmal


Varmt välkomna!

Andra inlägg